Pyökkipolku

Pyökkipolku

Blacklist LH

iso hevosen kuva
Linet © Lithy / Väritys © Nikki
hevosen kuva
Linet © Tea / Väritys © snaaguli / Tausta © Hillopurkki
Virallinen nimi Blacklist LH "Bläkkis" Rotu Shetlanninponi
Sukupuoli Ori Syntymäpäivä 16.05.2021
Väri, säkäkorkeus Ruunikko, 103cm Rekisterinumero VH21-017-0251, #PKK4265
Koulutustaso HeD, 40cm, noviisi Painotuslaji yleispainotus
Kasvattaja VRL-07127, Lukariksen Hevoskeskus Omistaja Veera R. (VRL-10735)
Katso ikääntyminen

Luonne

Maailmassa ei taatusti ole mustasukkaisempaa ponia, kuin Bläkkis on. Ori ei siis suotta ole saanut tallin maskotin roolia, sillä keneltäkään talliin saapuvalta ihmiseltä ei taatusti mene ohi orin olemassaolo. Tallissa askeleet kuullessaan ori ilmoittaa aina vaativasti olemassaolostaan, eikä hörinä hiljene ennen, kuin sitä on käynyt tervehtimässä. Mikäli Bläkkis saisikin päättää, olisi kaikki huomio maailmassa annettava vain hänelle. Ihan kaikki. Ja mitä enemmän ihmisiä poniorin ympärillä on, sitä tyytyväisempi tilanteeseen se on. Jos orilta kysytään, se varmasti mielellään asuisi vaikka torilla, jossa jokainen ohikulkija voisi hieman rapsuttaa ja antaa porkkanaa.

Bläkkistä voi hoitaa kuka vain, ja ori on kuin kotonaan isonkin lapsilauman keskellä. Sitä saa hinkata ja rapsuttaa aivan sydämensä kyllyydestä, eikä mikään määrä huomiota ole koskaan orille tarpeeksi tai riittävästi. Bläkkis on siis tietyllä tapaa jokaisen lapsen unelmaponi. Sietää kaiken nykimisen, ei potki eikä pure, vaikka sen takana olisi, ja seisookin kuin suolapatsas paikallaan jokaisen hoitotoimenpiteen ajan oli kyseessä hännän letitys tai otsatukan harjaus. Bläkkis on ahne, ja erityisesti kädestä ruokaa antaessa täytyy hieman varoa sormiaan, ettei porkkanan sijaan suuhun lipsahdakin vahingossa jotain muuta. Taluttaessa Bläkkis kuitenkin tarvitsee kokeneen taluttajan, sillä se saattaa kaataa pienen lapsen kumoon lähtiessään halutessaan kohti ruohotuppoja. Välillä se kyllä saattaa kaataa isommankin ihmisen kumoon, sillä jos Bläkkis päättää lähteä kohti ruohoapajaa, se myös sinne lähtee.

Bläkkis on hieman laiskahko ratsu, ja vaatiikin napakan ratsastajan, jotta orin saa reippaasti liikkeelle. Se on kuitenkin pomminvarma ratsu, eikä pelkää yhtään mitään, joten siinä mielessä ponin selkään voi laittaa arimmankin ensikertalaisen lapsen kokeilemaan, miltä ratsastus tuntuu. Talutusratsuna Bläkkis on oivallinen, ja se ravaa nätisti taluttajan vieressä. Poni on myös täysin maastovarma, eikä hätkähdä vastaantulevista isoista traktoreista eikä mistään muustakaan. Hypätessä Bläkkis innostuu, ja saattaa silloin tällöin heittää pienen pukin esteiden välissä. Bläkkis on myös oikein pätevä valjakkoponi. Orin vahvuus on ehdottomasti tarkkuuskokeet, sillä Bläkkis tähtää aina täysin keskelle keiloja, ja välttelee keiloihin osumista viimeiseen asti.

Kilpailuissa Bläkkis on kuin kotonaan. Ori rakastaa matkustamista ylikaiken, sillä vieraissa paikoissa kaikki ovat varmasti tulleet katsomaan juuri häntä. Bläkkis toimiikin loistavana reissukaverina kokemattomille hevosille, sillä vieraissa paikoissa sitä ei jännitä yhtään mikään.
© maura VRL-04116

Suku

i. Dark Star
she, 104cm, mvkk
Superior Grade
ii. Kuat
she, rnvkk
iii. Janusar
she, mvkk
iie. Fex
she
ie. Shryne
she, m
iei. Jiik
she
iee. Darklighter
she
e. Bärtha Iarri
she, 105cm, rtkrj
First Champion
ei. Billy Jean
she
eii. Blis
she
eie. Anexel
she
ee. Polish
she
eei. Presious Posh
she
eee. Savanna
she

Isälinja: Dark Star (1)
Emälinja: Bärtha Iarri (1)

Jälkeläiset

16.09.2022 - tamma Viisikon Hunajarommi - (e. Hunajanami)
02.04.2023 - tamma Pyökin Highway Queen - (e. Abandoned Road KH)

Kilpailukalenteri

Klikkaa auki

Päiväkirja

Klikkaa auki

Palkinnot

31.08.2021 Ratsuhevosten laatuarvostelu (62,222 %) 5.5 / 6.5 / 3.5 / 10 / 9.5 / 7 / 3.5 / 4 / 6.5 Quality

Ruokinta, hoito-ohjeet & varusteet

5kg heinää (1-1-1-1-1)
Aamu: EQP Minerals 1dl


Rehut © Equestrian PRO / Suolakivi © Varustekartano
-Painoraja ratsastukselle 30kg