Pyökkipolku

Dead's Pandemic

iso hevosen kuva
hevosen kuva hevosen kuva hevosen kuva hevosen kuva
© Pikselit
Virallinen nimi Dead's Pandemic "Demi" Rotu Quarterhevonen
Sukupuoli Tamma Syntymäpäivä 04.11.2021
Väri, säkäkorkeus 157cm, rautias Rekisterinumero VH22-014-0003
Koulutustaso HeB, 50cm Painotuslaji Lännenratsastus
Kasvattaja Deadwood Rangers Omistaja Veera R. (VRL-10735)
Katso ikääntyminen

Luonne

Työskennellessä itsevarma, kylmähermoinen ammattilainen, töiden ulkopuolella taas melko perushuolestunut, pälyilevä, suorastaan epävarma. Demin äärettömän selkeä työminä muistuttaa aivan ihmisten vastaavaa roolia työpaikan ja kotiolojen välillä! Kontrasti Rennon itsevarman westernratsun sekä karsinassaan jokaista ohikulkijaa epäluuloisena pälyilevän hevosen välillä on melkoinen, ja jollei Demiä kävisi niin sääli, asialle saattaisi vaikka nauraa.

Raudikon työmoodin katselu on miltei hypnoottista, niin selkeästi oikean lajin parissa quarter on. Rentona liikkuva jopa uneliaalta näyttävä tamma muuttuu silmänräpäyksessä paljon terävämmän, hereillä olevan näköiseksi tilanteen sitä vaatiessa. Demi reagoi todella nopeasti ja tarkasti ratsastajansa apuihin, se on jatkuvasti kuulolla kuitenkaan jännittämättä, jännittymättä tai ennakoimatta. Kaikesta tekemisestään täysin varma raudikko tekee uskomattoman hienoja suorituksia sellaisella rautaisella ammattitaidolla, että hevosella voisi kuvitella olevan ikää sekä kokemusta ainakin tuplasti sen, mitä oikeasti. Tamman ketteryys, tasapaino, voima ja nopeus yhdistettynä sen yhteistyöhaluun sekä korkeaan työmoraaliin ihastuttavat kerta toisensa jälkeen Mikään erityisen näyttävä liikkuja quarter sen sijaan ei ole, askeleet ovat enemmän mukavat ja ”taloudelliset”, liikeradoiltaan korrektit. Lavakarismakin puuttuu; tämän hevosen näyttävyys tulee tekemisen helppoudesta, siitä itsevarmuudesta sekä ratsukon saumattomasta yhteistyöstä.

Työjuttujen ulkopuolelle Demin itsevarmuus ei kanna. Kaikkein rennoimmillaan tamma on seurassa; vähintään yksi tarhakaveri, ei yhtäkään traileri-/rekkamatkaa yksin ja niin edelleen. Uusiin ihmisiin raudikko suhtautuu vähän epäluuloisesti pälyillen ihmistä sekä säpsyen yllättäviä ääniä sekä äkkinäisiä liikkeitä. Rutiinien kanssa ei ole niin justiinsa, eivät erilaiset päivä- ja viikko-ohjelmat Demiä ahdista. Sen sijaan vaihtuvat käsittelijät sekä muutokset tallissa (hevosia lähtee tai tulee, karsina- tai tarhajärjestys vaihtuu) meinaa hieman hirvittää quarteria. Tutut ihmiset, kaikkein mieluiten Yksi Oma Ihminen, sopii Demille kaikkein parhaiten. Kaikki hoitotoimenpiteet saa kyllä tehdä, hevonen itse vain on huomattavasti rennompi tutuissa käsissä.

Vieraissa paikoissa Demi pälyilee ympärilleen huolestuneen oloisena väistellen muita käsihevosalueella. Verryttelyissä moni (puoli)tuttu on ihmetellyt, vaihtuiko hevonen välissä Demin muuttuessa kuin sormia napsauttamalla aivan toisenlaiseksi, itsevarmaksi hevoseksi, joka ei kulkureittiään pahoittele tai väistele muita turhan takia. Yleisökään ei ahdista, Demihän on töissä, ei se siitä muutu, katsooko joku vai ei.
© Lissu T.

Suku

i. Nevada Buckaroo
qh, 162cm, rn sabino
ii. Rock 'N' Roll Buckaroo
qh
iii. Johny Cash
qh
iie. Kangaroo Heart
qh
ie. Lost In Reno
qh
iei. Shot In Reno
qh
iee. Afterniin Rose
qh
e. With Which Witch
qh, 152cm, hpm
ei. The Right Opinion
qh
eii. Being Right
qh
eie. Joy's Elenna
qh
ee. No Name Needed
qh
eei. Why So Sirius
qh
eee. Rihanna's Umbrella
qh

Isälinja: Nevada Buckaroo (1)
Emälinja: With Which Witch (1)

Kilpailukalenteri

Lännenratsastuksessa 270.89 op. (vaikeustasolla 0/8)

Itsevarmuus 70.21 p.
Nopeus 68.84 p.
Energisyys 67.73 p.
Kuuliaisuus ja luonne 64.11 p.

Päiväkirja

Klikkaa auki