Pyökkipolku

Pyökkipolku

otsikkokuva otsikkokuva

Esittely

Päätallissamme on 16 karsinaa ja niissä asuvat tallimme tammat ja ruunat. Tallin edustalla on 5 tilavaa hiekkatarhaa ja tallin takana yksi iso metsätarha. Jokaiseen tarhaan on vedetty uimurilla varustetut lämmitetyt vesiautomaatit, jolloin hevosten veden saanti on aina taattu ja vesiä ei tarvitse kannella. Tallissa löytyy kaksi pesukarsinaa, varustehuone, kuivaushuone, Veeran toimisto, heinävintti ja mukavat sosiaalitilat. Myös lantala ja kuivikevarasto on päätallin yhteydessä.

Pikkutallissamme on 8 karsinaa ja 4 tarhaa. Näissä asuvat ja ulkoilevat tallimme orit. Myös orien tarhoihin on vedetty automaattivesikupit. Pikkutallista löytyy yksi pesukarsina, varustehuone sekä mukavat sosiaalitilat. Kuivikkeille ja heinille on varattu myös käytävältä tilaa, johon ne tuodaan päätallista. Pikkutallin yhteydessä ei ole lantalaa, vaan lannat siivotaan pienkuormaajan kauhaan ja ajetaan päätallin lantalaan. Pienkuormaajalla siirretään myös kuivikkeet ja heinät päätallista pikkutalliin.

Tallien lisäksi pihapiiristä löytyy tilava 70x80m oleva kenttämme, johon on rakennettu isompia tapahtumia varten tilava katsomo. Kentän vieressä on vierasparkkipaikka, joka toimii kisojen aikaan henkilöautojen parkkipaikkana. Traileriparkkia pidetään kisojen aikaan maneesin seinustalla ja ratsukot kiertävät kentälle maneesin takaa.

Maneesimme on 30x75m suuri ja hyvin varustelty. Äänentoistojärjestelmää ohjataan lämmitetystä tuomari-/toimistohuoneesta. Seinillä on suuret peilit ja pohjaa huolletaan päivittäin. Sekä maneesissa että kentällä on hyvät estekalustot. Maneesissa pidettävissä kisoissa ratsukot käyttävät päätallin puoleista ovea ja yleisökiertää maneesin takaa katsomoon toisesta päästä.

Pihapiiristä löytyy myös Veeran koti, jonka piha on yksityisaluetta. Yksityisaluetta ovat myös ison tien toisella puolella olevat kesälaitumet, joihin ei ole lupaa mennä hevosten sekaan. Veeran talon ohi ratsastamalla pääset ihaniin maastoihimme, jotka sisältävät paljon metsäpolkuja ja -teitä.

Pohjapiirros © AnneL