Pyökkipolku

Hulmi fan Hankala

FF

iso hevosen kuva
hevosen kuva hevosen kuva
Pääkuva © VRL-10864 // Muut © R. VRL-13369
Virallinen nimi Hulmi fan Hankala "Hulmi" Rotu Warlander
Sukupuoli tamma Syntymäpäivä 01.06.2021
Väri, säkäkorkeus Rautiaankimo, 160cm Rekisterinumero VH21-285-0014, #PKK4187
Koulutustaso HeA, vaativa Painotuslaji Historialliset
Kasvattaja Hankalan linna (VRL-13369) Omistaja Veera R. (VRL-10735)
Katso ikääntyminen

Historia

"Tammavarsan nimi tuli sattumalta, kun kuningas Lyonell oli matkustamassa pohjoisessa. Tarkoitus oli mennä tapaamaan veriveljeä, mutta matkalla tuli kyltti vastaan jossa luki "Hulmi". Tästä hän sai inspiraatiota Helmen varsalle, jota hän oli pitkään kaavaillut. Pienen epätasaisesti kimoutuneen varsan oli tarkoitus olla Helmen viimeinen jälkeläinen, mutta toisin kävi. Orin valitseminen ei ollut vaikeaa, kun Lyonell muisteli linnalta aikoinaan muuttaneen friisiläisorin Tamkjen. Ori ei ehtinyt kauaan linnalla olla, mutta orissa oli tietynlaista charmia. Ja sellaista kuningas kaipasi tuleviin ratsun alkuihin."

Luonteeltaan rautias varsa on pirteä ja eloisa. Sen lisäksi Hulmi on hyvin utelias ja seikkailunhaluinen, että uudet paikat eivät aiheuta jännitystä. Uteliaan ja toimeliaan luonteen puolesta tammaa on vilkas taluttaa sekä käsitellä. Millään malttaisi olla paikoillaan tai vähintää haluaa nuuskuttaa harjat läpi, ja puolivahingossa kaataa koko harjakopan. Uskomme, että luonne rauhoittuu iän myötä ja opettaa hoitotoimenpiteiden aikana tammalle vähän kärsivällisyyttä.
© R. VRL-13369

Luonne

Hankalan linnan hienoja kasvatteja suoraan turnajaisradoille. Tamman kummatkin vanhemmat ovat käyneet linnan tilukset läpi ja Hulmissa näkyy molempien vanhempien hyvät kuin huonot puolet. Varsana eloisa ja pirteä, mitä Hulmi on myös vanhemmalla iällä. Tuntuu, ettei varsa koskaan kasva aikuiseksi, sillä yhä testailee käsittelijän taitoja hoitaessa kuin selästä käsin. Tammalla on huonona tapana kerätä ylimääräistä virtaa itseensä, mikä näkyy jo yhden vapaapäivän ja kevyen liikutuksen jälkeen.

Tarhasta antaa ottaa kiinni ja kääntyy katsomaan käsittelijää sekä satunnaisesti ottaa pari askelta vastaan. Taluttaessa Hulmi kävelee kiireellä eteenpäin ja saattaa yrittää mennä käsittelijän ohitse. Vilkkaina päivinä voi yrittää lyödä raville tai tehdä pieniä pomppuja muistuttaen alta escuelan Terre a Terre liikettä. Hulmi onneksi palautuu käsittelijän ollessa tarpeeksi määrätietoinen.
Hoitaessa seisoo kauniisti paikoillaan, mutta nähtyään ruokaa voi alkaa kuopimaan ja steppaamaan levottomasti puolelta toiselle. Muuten nostaa kaviot pyynnöstä ja antaa varustaa rauhassa, mutta satulavyötä kiristäessä voi näyttää hapanta naamaa, mikäli tämä käy nopeasti ja tamman mielestä ilkeästi.

Ratsuna Hulmi on reipas ja liikkuu heti alkukäynneistä saakka omalla moottorilla eteenpäin. Rohkea tamma ei pelkää ylimääräistä kolinaa tai melua, ja keskittyy hyvin pyydettyihin tehtäviin. Siirtymiset ja taipumiset tapahtumat pehmeästi sekä emän kuin isän tavalla Hulmi on kuuliainen ratsu. Herkkänä puolena Hulmi ei pidä, että ratsastajan jalat käyvät kokoajan kyljissä tai jatkuvasti tamman vauhtia pidätetään puolipidätteillä. Kaiken tulisi tapahtua istunnan kautta, että Hulmi pysyy tyytyväisenä ja ohjat saisivat tamman puolesta roikkua pitkinä. Ylimääräisiä apuja tamma protestoi luimimalla ja rikkomalla tahdin tai lyömällä kaviot maahan kiinni, että “enpä enää liiku”- asenteella. Harvoin alkaa pukittamaan, mutta huonossa laukan nostossa voi yrittää pukilta tuntuvan liikkeen kautta vaihtaa tai korjata laukkaa.

Matkusteluun tottunut tamma nauttii turnajaisissa käymisestä ja uusissa paikoissa tamma on innoissaan. Huutelee uusille hevosille kuin ihmisille sekä olisi valmis tekemää tuttavuutta kaikkien kanssa. Keskittyminen voi olla ajoittain hukassa, mutta hyvän ja pitkän lämmittelyn jälkeen Hulmin saa helposti takaisin työmoodiin. Radalla antaa parhaansa ja tekee kaiken pyydettävän, jokseen voi ottaa vähän enemmän tuulta alleen.
© R. VRL-13369

Suku

i. Ch PP's Tamkje
KTK-III, FLA1, KRJ-III, YLA1, Laatu Ori, Pro, PP-MVA,
Novice Endurance Champion, Maestro Steed,
2 Star Prospect, Quintessential
fri, 164cm, m
ii. Duren Taavet
fri, 167cm, m
iii. Duren Traian
fri, 168cm, m
iie. Duren Belinka
fri, 161cm, m
ie. Duren Majka
KTK-II
fri, 160cm, m
iei. Montefrio's Majestic
fri, 167cm, m
iee. Duren Ourora
fri, 163cm, m
e. Perlita 5594
Journeyman Steed, 3 Star Prospect
pre, 156cm, mkm
ei. GH's Custodio
pre, 158cm, km
eii. CQT Primo
KRJ-III
pre, 156cm
eie. Golden Colored Mate
YLA3
pre, 152cm, km
ee. Pleitesia Ion
pre, 158cm, rnkm
eei. Habiloso Ion
pre, 163cm, rnkm
eee. Adoración Giw
pre, 153cm, rnvkkokm

Isälinja: PP's Tamkje - Duren Taavet - Duren Traian - Dur Tumort (4)
Emälinja: Perlita 5594 - Pleitesia Ion - Adoraración Giw - Puesta Del Sol (4)

Jälkeläiset

Kilpailukalenteri

Klikkaa auki

Palkinnot

Päiväkirja

Klikkaa auki