Pyökkipolku

Radical Dolcezza

RV-II, JKTK-II
Champion

Aken ravitallin 400. ravit - juhlalähtö - 3.
Nuorten Kesäkatsaus 2022 - 3.
Da Capo Race 2023 - 3.

iso hevosen kuva

© PJ
Virallinen nimi Radical Dolcezza "Sessa" Rotu Gotlanninruss
Sukupuoli Tamma Syntymäpäivä 12.11.2021
Väri, säkäkorkeus Musta, 124cm Rekisterinumero VH21-028-0141
Koulutustaso HeC, 40cm Painotuslaji ravuri
Kasvattaja Radical Trotters Omistaja Veera R. (VRL-10735)
Katso ikääntyminen

Luonne

Melko pitkästyneen oloinen Sessa herää lähinnä kärryjen edessä, eikä kyllä aina silloinkaan. Näyttelyissä on turha toivoa reipasta ravia tai edes kunnollista käyntiä, matelu pysyy mateluna kaikella hoputtamisella sekä maanittelullakin. Yleensä kärrylenkeillä (sekä kilpailutilanteissa) russissa on enemmän eloa, ryhdissä, ilmeessä sekä olemuksessa tapahtuu selkeä muutos, liikkeistä (vauhti, askeleen koko liikerata) puhumattakaan! Valitettavasti aina mielipuuhakaan ei inspiroi, eikä tätä tammaa todellakaan saa tekemään oikein mitään vasten tahtoaan. Joku lohkaisi kerran Sessan olevan kuin tympääntynyt teini, joka tekee pyydettäessä asiat minimipanoksella (mutta tekee kuitenkin), oikeasti kiinnostuneena taas täydestä sydämestään, yhtään himmailematta.

Ajoittaisista mielenkiinnottomuuden puuskista huolimatta Sessa on aina helppo, miellyttävä käsitellä. Korkeintaan vähän hidas nostamaan jalkojaan tai kävelemään paikasta toiseen, vaan siihen ne viat sitten jäävätkin. Rapsuttelut, kuivattu leipä sekä irtokarkit (joita ponin ei tosiaan pitäisi saada, vaikka se kuinka yrittää!) kuitenkin kelpaavat aina, silloinkin, kun mieliala on siellä evvvk:n puolella.
Kengitys, klippaus, raspaus, mitkään piikkejä tai ruiskuja vaativat eläinlääkärin toimenpiteet tai muukaan potentiaalinen hevosten inhokkitoimenpide ei saa Sessaa irvistelemään. Poni käyttäytyy mallikkaasti joka toimenpiteen ajan ollen oikea ideaali-asiakkaan perikuva. Harjaus, valjastus sekä muut melko lailla päivittäiset jutut sujuvat nekin ongelmitta. Teiniuhmakin vähän sulaa pitkien harjaus- ja rapsutteluhetkien aikana; Sessa ihan hörisee suosikkirapsuttelijoillensa.

Mikäli toisinaan esiintyvä vetelyys jätetään pois laskuista, Sessaa parempaa ajettavaa saa hetken hakea. Hyvinä päivinään se on erittäin vireä, eteenpäinpyrkivä sekä yhteistyöhaluinen ajettava, tottelevainen, toimiva sekä kevyt. Tamma pitää niin verkkaisista hölkkälenkeistä, kunnon vedoista, starteista – paitsi niinä teinipäivinä, kun kaikki on tyhmäntylsää. Suurimman osan ajasta Sessan kärryillä istuminen on kuitenkin hymyn huulille nostava ilo, niin hyvin lenkin sujuvat, niin hyvällä asenteella poni lähtee töihin.
Sessa ravaa asiallisesti yksin ja porukassa, selkeästi erottaa treenit kilpailutilanteista; kilpailutilanteissa tosissaan ravaava Sessa ei mielellään pidä ketään rinnallaan tai katsele ketään edessään, vaan pyrkii aktiivisesti kärkeen (muttei kuitenkaan jää painamaan kävelle tai puske omin lupineen edemmäs). Kotona poni ravaa vaikka letkan viimeisenä aivan ongelmitta.

Yksinkin ongelmitta matkustava Sessa toimii välillä seuraponina vähän hermostuneemmille matkantekijöille. Russineiti itse ei tunnu hermoilevan mitään, ei sitä matkustamista, kisatunnelmaa, puskissa huutavaa fasaania. Totta kai tämäkin säikkyy, mutta rauhoittuu nopeasti eikä tosiaan hätkähdä joka rasahdusta tai epämääräistä varjoa.
Hyvät hermot sekä halu ravata ensimmäisenä luovat hyvää pohjaa raviuralle. Ne matelupäivät, joina ponia ei van kiinnosta, luovat omat ongelmansa. Ei auta kuin ajatella, kuinka tammat ovat tammoja, ja että Sessassa on teinihetkineenkin niin paljon hyvää sekä potentiaalia radoille.
© Lissu T.

Suku

i. Capoeira Warrior
KTK-II
Master Division 11/18 1.
Platinum Division 02/18 2.
Master Division 07/18 3.
Diamond Division 03/18 3.
gr, 156cm, prn
ii. Warmander
gr, 126cm, rn
iii. Dormander War
gr, 124cm, rn
iie. Lilmina
gr, 125cm, rn
ie. Mandel Tidal
gr, 125cm, rn
iei. Tidalmus Ekvinn
gr, 125cm, rnvkk
iee. Mandyla
gr, 127cm, trn
e. VIR MVA Ch Dolce Vita
KTK-I
VRER-Ponivalio
gr, 124cm, vrt
ei. Tekken
gr, 127cm, rt
eii. Verijuarnu
gr, 129cm, rt
eie. Janinad
gr, 126cm, rt
ee. Henid Vita
gr, 125cm, rt
eei. Lid Viggo Vita
gr, 123cm, rt
eee. Riena Vita
gr, 126cm, vrt

Isälinja: Capoeira Warrior (1)
Emälinja: Dolce Vita (1)

Jälkeläiset

30.05.2022 - ori Pyökin Steffan - (i. Da Capo Stoffel)
28.06.2022 - ori Pyökin Patatino - (i. Radical Antidote)
26.07.2022 - ori Stöpsel - (i. PP's Skugga)
30.08.2022 - ori Pyökin Cezaire - (i. PP's Edvin)

Kilpailukalenteri

Klikkaa auki

Päiväkirja

Klikkaa auki

Palkinnot

27.02.2022 Ravivarsojen laatuarvostelu 9 + 1 + 3 + 4 + 0 + 7 + 3 = 27p. RV-II
28.04.2022 Ravurien kantakirja 17 + 17 + 17 + 17 + 5 = 73p. JKTK-II