Pyökkipolku

Tinasotamies

KTK-I

iso hevosen kuva
hevosen kuva hevosen kuva hevosen kuva hevosen kuva
© kuvaaja ei halua nimeään mainittavan
Virallinen nimi Tinasotamies "Sotku" Rotu Suomenhevonen
Sukupuoli Ori Syntymäpäivä 05.08.2021
Väri, säkäkorkeus Musta, 154cm Rekisterinumero VH21-018-1305
Koulutustaso Helppo A, re 110cm, me 100cm, CIC1, noviisi Painotuslaji yleispainotus
Kasvattaja Veera R. (VRL-10735) Omistaja Veera R. (VRL-10735)
Katso ikääntyminen

Luonne

Ei tainnut Tinasotamiehen lempinimen keksijä arvatakaan, miten kuvaavan nimen ori saikaan. Sotku on kirjaimellisesti tallin sotkuisin hevonen - ihan joka suhteessa. Sen karsina on aina kaikista likaisin, ja onpa ori itsekin yleensä yltäpäältä mudan ja ravan peitteessä. Sotku nimittäin rakastaa piehtaroimista ylikaiken - ja mitä mutaisempi kohta, sen parempi. Onneksi ori on sentään myös ahne, joten heinää se ei sentään jalkoihinsa polje karsinan alusiin.

Positiivista sentään se, että Sotku osaa arvostaa hoitotoimenpiteitä ja nauttiikin ylikaiken saamastaan huomiosta. Välillä jopa tuntuu, että ori ottaa mutakylpyjä vain saadakseen siitä seuraavaa harjausta ja pesua. Sotkua pystyy hoitamaan ja käsittelemään kuka vaan vauvasta vaariin, kunhan vain harja pysyy kädessä. Myös peseminen, kengitys ja klippaus sujuvat ongelmitta, ja Sotku onkin oiva harjoittelukappale erilaisia toimenpiteitä varten orin malttaessa rauhallisesti odottaa hoitotoimenpiteiden ajan.

Mikäli haluaa aloitta tai lopettaa päivän hyvään treeniin, kannattaa valita treenikaveriksi Sotku. Jo varustamisesta asti Sotku on innoissaan ja hyväntuulisena lähdössä töihin, päivästä ja säästä riippumatta. Sotku on nimittäin myös mitä parhain jokasäänratsu - se ei pienestä sateesta hätkähdä, eikä sitä myöskään häiritse korvia vihmova tuuli tai useita muita hevosia ärsyttävät ötökät. Se ei säiky, ja melkein voisikin orin sanoa olevan pomminvarma ratsu. Kouluratsastuksessa Sotkun vahvuus on ehdottomasti laukkaohjelmat, ja sillä onkin hieno vahva poljenta. Ori menee vahvaa vastalaukkaa, ja saakin lähes aina tuomarista riippuen laukkaohjelmasta vähintään arvosanaksi seitsemää, usein kahdeksaa. Onpahan lisätystä laukasta annettu joskus myös yhdeksikkö. Ravikin on hieno - se tosin on ratsastajaa todella paljon heittävä ja vaikea istua.

Vahvasta laukasta on myös ehdoton etu esteratsastuksessa. Sotku on aikaluokkien hevonen, sillä se kykenee menemään kovaa, sekä kääntymään pennin päällä voittaen aikaa uusinnassa vauhdin lisäksi myös pienillä teillä. Sotku ponnistaa juuri siitä mistä ratsastaja kertoo, eikä hätkähdä huonoistakaan ponnistuspaikoista.

Maastoesteet ovat kuitenkin ehdottomasti Sotkun lempiasia. Se menee satalasissa maastossa kuin maastossa, eikä epäile hetkeäkään kiinteiden esteiden edessä. Myös veteen meneminen on alusta asti onnistunut Sotkun kanssa ongelmitta. Sotku viihtyisikin vedessä jopa hieman pidempään - ori nimittäin tykkää myös uida ja läträisikin vedessä varmasti päivät pitkät.

Sotku on yhtä hyvä kilpahevonen, kuin mitä se on kotonakin treenatessa. Ori ei jännitä vieraissa paikoissa, eikä häiriinny vieraista hevosista. Se matkustaa ja lastautuu ongelmitta, ja malttaa seistä trailerissa pidempiäkin matkoja. Tosin se on myös sama sotkuinen oma itsensä vieraissakin paikoissa, joten kilpailuissa kannattaa varata ekstra-aikaa orin siistimiseen.
© maura VRL-04116

hevosen kuva hevosen kuva hevosen kuva
© SN

Suku

i. Kadon Radikaali
KTK-II, SV-I, KV-II, EV-II, KEV-II, VV-II, 3 Star Prospect, First Champion
sh, 150cm, rt
ii. Ch Sotamaalauksen Anarkisti
ERJ-I, KERJ-I, KRJ-I, SLA-I, YLA1, KTK-II, EV-II, KEV-I, KV-II, SV-II, 2 Star Prospect, Quality
sh, 146cm, rt
iii. Antisankari
sh, 144cm, trn
iie. Rubiininkantaja
sh, 150cm, prt
ie. Ch Ventoksen Untuva
KTK-II, YLA1, KRJ-I
sh, 152cm, rt
iei. Varpusjärven Untamo
YLA1, KRJ-I, ERJ-I, Gold Prize
sh, 158cm, prt
iee. Rusetti-Leija
YLA1, KRJ-I, KERJ-II, ERJ-I, SLA-I, Jälk. C
sh, 150cm, prt
e. Syyn Tinarosvoja
KTK-I
sh, 155cm, prn
ei. Rosvokotka
KTK-II, KERJ-I
sh, 160cm, prn
eii. Ch Korpikotka
KTK-II, KRJ-I, KERJ-I
sh, 165cm, m
eie. Enteidennäkijä
KTK-III, SLA-II, KERJ-II, ERJ-II, KRJ-II
sh, 152cm, rt
ee. Divisioonan Tinakenkäinen
KTK-III
sh, 154cm, rt
eei. VIR MVA Ch Hulivein Kontrolloija
KTK-I, ERJ-I, KRJ-I, KERJ-II, SLA-II, VSR Jälk. C
eee. Tinatossutyttö
sh, 154cm, rt

Isälinja: Kadon Radikaali - Sotamaalauksen Anarkisti - Antisankari (3)
Emälinja: Syyn Tinarosvoja - Divisioonan Tinakenkäinen - Tinatossutyttö (3)

Jälkeläiset

Ei vielä jälkeläisiä

Kilpailukalenteri

Näyttelyt

Päiväkirja

Päiväkirjamerkinnät / Valmennukset

Palkinnot

31.12.2021 Suomenhevoskantakirja 19 + 20 + 21 + 20 = 80p. KTK-I