Pyökkipolku

Pyökkipolku

Taktika VEC

iso hevosen kuva
hevosen kuva hevosen kuva hevosen kuva hevosen kuva hevosen kuva hevosen kuva
© Pölhö
Virallinen nimi Taktika VEC "Takti" Rotu Ahaltekinhevonen
Sukupuoli Tamma Syntymäpäivä 17.03.2019
Väri, säkäkorkeus Ruunivoikko, 154cm Rekisterinumero VH21-001-0032, PKK3519
Koulutustaso Painotuslaji yleispainotus
Kasvattaja VRL-01436, Vecno Stud Omistaja Veera R. (VRL-10735)
Katso ikääntyminen

Historia

Taktika on Vecno Studin Siperian aikojen ensimmäinen kasvatti ja kantaa ylpeästi polttomerkkiä 001. Pyökkipolun muilla hevosilla ei polttomerkkejä taida ollakaan. Kun ostoilmoituksessa kasvattaja kuvaili tammaa energiseksi ja puuhakkaaksi, ajattelin sen olevan joku "remonttireiska" tyyppinen kaveri. joka pistää paikat hyrskynmyrskyn. Kasvattajan minulle kovasti vakuutellessa, ettei Taktika tule pistämään meillä tallia uusiksi, epäilin vielä enemmän. Tallilaisetkin alkoivat minulle sanomaan, että kuka hullu raahaa Siperiasta hevosen - ties minkä muulin lastaavat meille sieltä! Faktahan oli, että ei minulla ollut rahkeita lähteä sinne asti hevosta katsomaan - eikä siinä, kuulemma perille pääsy ei huonojen teiden takia ollut edes kovin helppoa, joten sika säkissä tai ei mitään oli näiden kauppojen luonne. Sika ostettiin kuitenkin säkissä, eikä se onneksi ollut edes kovin ruma, vaan ihan nätti ja hyväluontoinen - kuten lupasivatkin.

Luonne

Taktika on kuin ilmetty emänsä Thalia: aina yhtä iloinen, utelias ja menevä. Vaalealla tammalla ei tunnu olevan huonoja päiviä lainkaan, tai jos niitä on, niin ne kyllä piilotetaan taitavasti hörökorvien ja pilkahtelevien silmien taa. Aina tutut ihmiset nähdessään Thalia nostaa päänsä korkealle ja hirnahtaa veikeisti, tietäen saavansa sillä ansaitsemaansa huomiota.

Kaikki hoitotoimenpiteet sopivat, kunhan ne suoritetaan tuttujen toimesta. Vieraita ihmisiä Taktika hieman oudoksuu, ja vaikkei se koskaan varsinaisesti heittäydy hankalaksi, voi kylki väistää tuntemattoman käden harjatessa kupeita ja pää kohota taivaisiin saakka samaisten sormien koittaessa pyyhkiä rähmää silmäkulmasta.
Pahin vastaanhangoittelu mitä Taktika osaa, on lukittaa leukansa kiinni kuolaimista kieltäytyen. Jos edellisellä kerralla suusta on kerrankaan edes vahingossa nyppäisty, on varmaa ettei ruunivoikko lahjomatta suutansa avaa.

Ratsuna Taktika on innokas pieni työmyyrä. Se tahtoo aina kovasti miellyttää ratsastajaansa ja tarjoilee vastauksia sellaisiinkin apuihin joita ei välttämättä ole vielä edes annettu. Jokainen muistaa koulusta sen etupenkin huitomalla viittovan hikipingon? Hän on Taktika.
Hankalissa tilanteissa Taktikalla ei mene pakka nurin. Jos sitä kovakouraisesti ratsastaa, koittaa hyväsydäminen tamma silti parhaansa. Nokkiinsa ei Taktika siis ota edes silloin kun siihen olisi syytä. Pukkeja tai muita proteteja se ei ole koskaan esitellyt.
© kasvattaja

Suku

i. VIP MVA Fn Gepard VEC
at, 156cm, perl
PKK-V, PP-MVA, KTK-II, Apprentice Steed
ii. San Granit
at, 157cm, rnvkk
iii. San Grande
at, 161cm, rnvkk
YLA3
iie. My Beautifull's Special Legend (kadonnut)
at
ie. Fn Kamikaze VEC
at, 156cm, perl
PP-MVA, KTK-II
iei. Fn Vladimir VEC
at, 155cm, perl
KTK-II
iee. VIP MVA Fn Kemput Rewa
at, 154cm, rnvkk
KTK-II
e. PP's Thalia
at, 155cm, mvkk
PP-MVA
ei. Gin Vjatsheslav
at, 164cm, m
eii. Lowurdy GA
at, 164cm, rnkm sabino
eie. Gin Quanna
at, 163cm, rn
ee. Tasia 'B
at, 154cm, rnvkk
eei. Eraz BRA
at, 152cm, rnvkk
eee. Tablitsa BRA
at, 156cm, rnkm

Isälinja: Gepard VEC - San Granit - San Grande - Grannuke (4)
Emälinja: PP's Thalia - Tasia 'B- Tablitsa BRA - Taya (4)

Jälkeläiset

01.03.2021 - ori Lacyn VEC - i. Lyobek 'B
11.07.2021 - ori Lakam VEC - i. Lyobek 'B

Kilpailukalenteri

Näyttelyt / VHRY

Päiväkirja

Päiväkirjamerkinnät / Valmennukset

Rate My Pony

Takti EI OLE osallistunut Rate My Pony-ensiarvosteluun, saaden palkinnoksi 2 Star Prospect pistein 794. Tuloksia voi tarkastella Taktin RMP-profiilista #7746 tai tästä.